OSNOVE KAZALIŠNE PISMENOSTI (KAKO GLEDATI PREDSTAVU ZA DJECU?)

Centar za cjeloživotno obrazovanje Učiteljskog fakulteta u Zagrebu organizira dvodnevni program stručnog usavršavanja  OSNOVE KAZALIŠNE PISMENOSTI.

 Zainteresirani ste za razvoj kompetencija za analizu i kritičko promišljanje o kazališnim predstavama za djecu i mlade? Zanima vas analiza doživljaja i smisla predstave s djecom? Želite saznati više o važnosti posredovanja između odgojitelja / učitelja i djece prilikom zajedničkog odlaska na kazališnu predstavu? Onda je za vas dvodnevni program pod nazivom Osnove kazališne pismenosti (Kako gledati predstavu za djecu?).

 Program traje dva dana, u petak 28. veljače (od 17.30 do 20.00 sati) i u subotu, 29. veljače (od 11.00 do 17.00 sati). Održava se na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, te uključuje i zajednički odlazak u kazalište, na predstavu za djecu Čudesne stranice male Danice u režiji Morane Dolenc i produkciji Teatra Poco Loco i Teatra na Trešnjevci.  Predstava igra u Centru za kulturu Novi Zagreb u Remetincu u subotu u 11 sati.  

 Predviđeni ishodi programa su, između ostalog, kako prepoznati, objasniti i kritički argumentirati vrijednosti (i/li slabosti) određene kazališne predstave na temelju promišljanja gradbenih elemenata predstave, kako samostalno napraviti analizu odabrane predstave, kako samostalno osmisliti pripremu za razgovor i druge aktivnosti s učenicima prije i nakon odgledane predstave i drugo.

Detaljan opis programa dostupan je na: https://cee.ufzg.hr/centar-za-cjelozivotno-obrazovanje/wp-content/uploads/2019/04/Osnove-kazali%C5%A1ne-pismenosti-ili-Kako-gledati-predstavu-za-djecu.pdf

Program vode doc. dr. sc. Iva Gruić i Tanja Novak, sveučilišna specijalistica dramske pedagogije.

Prijaviti se možete ispunjavanjem obrasca na stranici:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfg8pSrdILYl_RZw0uCNnmOVBXsW9QPrCHo_Vx2lLQ6GnEXFw/viewform?usp=sf_link

Prijaviti se za pohađanje programa možete najkasnije do 24. veljače 2020. godine.  

Cijena programa iznosi 650,00 kuna. Ulaznica za predstavu uključena je u cijenu programa. Uplaćuje se na IBAN račun Učiteljskog fakulteta HR9124020061100639639, s naznakom: Ime i prezime polaznika, Osnove kazališne pismenosti.

Osoba za kontakt: doc. dr. sc. Iva Gruić (iva.gruic@ufzg.hr)

Share this...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Odgovori